Home

Hijaluronski filer

Hijaluron

Kao prvi korak ka ovim tretmanima je pregled i konsultacija koju možete dobiti besplatno od nasih doktora.

Hijaluron je prirodan sastojak koze koji joj daje volumen I tonus. Normalno je da se tokom godina ta kolicina u kozi smanjuje I samim tim ona postaje dehidrirana, opustenija I stvaraju se bore. Hijaluronski fileri (“punjaci bora”) hidriraju kozu, nadomescuju volumen I koriguju plitke I duboke bore. Najcesce korisceni su biorazgradivi fileri koji su I najbezbedniji. Oni daju prirodan izgled I efekat im traje od 6-12 meseci. U problematicnu regiju se aplikuje transparentni gel ukrstene hijaluronske kiseline neanimalnog porekla koncentracije od 10- 27 mg/ml hijalurona. Bitno je reci da kvalitetni fileri ne izazivaju veliku reakciju tkiva tj. otok, bol I ne stvaraju granulome(kvrzice u kozi). Rezultati se vide odmah nakon ubrizgavanja. Ovi tretmani spadaju u tzv. “ lunch time” tretmane jer ne zahtevaju vreme oporavka.

Vrsta filera zavisi od “problema” koji se koriguje. Strucnjaci u svetu su zauzeli stav da tretman hijaluronskim filerimatreba krenuti na vreme zapravo onda kada se jave prvi znaci starenja koze. To nemora biti posle 30 godine kada se prirodno javlja deficit vlastitog hijalurona. Neretko se desava da zbog fotostarenja I genetske predispozicije potrebno ranije tretirati kozu I prevenirati produbljivanje bora.

Hijaluronskim filerima se koriguju:

 • 1. BORE:
  1. duboke nazolabijalne brazde
  2. bore oko ociju
  3. pušačke bore iznad usana
  4. marionetske bore
  5. glabelarne bore( izmedju obrva)
  6. infraorbitalna brazda
 • 2. SMANJEN VOLUMEN: jagodica, usana, brade...
 • 3. NEPRAVILNOSTI LICA u smislu asimetrije
 • 4. STARENJE ruku, vrata, dekoltea

Poruka nasih lekara je da diskretne promene ne menjaju Vasu individualnost i posebnost a zdrava , lepa i negovana koza podize Vaše samopouzdanje !